HALUATKO LEIJONAKSI

Lions-toiminta voi antaa uusia ulottuvuuksia elämääsi!

Lionstoiminta tarjoaa mahdollisuuden palvella avun tarpeessa olevia ihmisiä. Samalla se antaa omaan elämään laatua. Vapaaehtoisena toimiessa ei auta vain muita vaan samalla saa myös omaan elämään uutta sisältöä. Arvostukset saattavat muuttua ja vapaa-ajan käyttämiselle tulee mielekäs vaihtoehto. Vapaaehtoistyötä apua tarvitsevien hyväksi Teemme vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksikin. Toimintaa on niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla Mottomme on: Me Palvelemme  – We Serve. Suomessa Lions-nimi tulkitaan: Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville. Me palvelemme kotiseutujamme Lionsklubien tärkein palvelun kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset sekä lasten liikuntaharrastukset. Lionsjärjestö ei korvaa yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät julkisin varoin hoitamatta. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää. Palvelemisen lisäksi autamme taloudellisesti. Klubit keräävät varat avustuskohteisiinsa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Paikallisen auttamisen ohella osallistumme myös kansallisiin ja kansainvälisiin katastrofikeräyksiin. Nuorille turvallinen tulevaisuus Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

  • Lions Quest on turvallisuutta ja terveyttä edistävä toiminnallinen ohjelma. Siitä löydät kuvauksen täältä.
  • Vastuu on minun -palveluaktiviteetti on Quest -ohjelman osa, ja sillä pyritään ohjaamaan internetin turvalliseen käyttöön. Vastuu on minun on tarkoitettu peruskoulujen neljäsluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.
  • Lionsjärjestön nuorisovaihto on 16-21 -vuotiaiden nuorten usein kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa.

Tule mukaan toimintaamme Liittyminen lionsklubiin antaa elämääsi uutta sisältöä. Niinpä jos toimintamme kiinnostaa Sinua, ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai osoitteella (tule.leijonaksi(a)gmail.com). Etsimme Sinulle sopivat lionsklubit asuinpaikkasi läheisyydestä ja otamme Sinuun yhteyttä. Ennen päätöstä. Kerromme sinulle lisää toiminnastamme ja jäsenyyshakemuksesi käsitellään lionsklubissa. Lions Piiri 107-B